Borstvoeding buiten de deur

Borstvoeding buiten de deur

Een van de voordelen van borstvoeding geven is, dat je het altijd bij je hebt en dus overal zou kunnen geven. Maar is dat ook zo?

Een van de veel genoemde voordelen van borstvoeding is natuurlijk dat het overal gegeven kan worden. Het is immers altijd op voorraad, op de juiste temperatuur en bijzonder mooi verpakt. ;0)

Toch kan het een drempel zijn om buiten de eigen voordeur te gaan voeden. Dat is voor iedereen persoonlijk. Maar het zal je bewegingsvrijheid vergroten als je het wel durft te doen. Immers voor het voeden van je baby hoef je je toch niet te schamen?
Een keertje oefenen voor de spiegel kan handig zijn. Of vraag je man het eens om te filmen. Het ziet er vast minder gek uit dan jij denkt. Ga de eerste keer samen met iemand die je kan helpen.
Of bezoek een mamacafe in je buurt. Je bent daar met andere moeders onder elkaar en je kan eens observeren hoe andere dat doen. Voor je het weet zit je vrolijk mee te voeden.

Met een voedingshemdje onder je kleding, blijft je buik en rug lekker bedekt. Je zit dan niet helemaal bloot. Ook zijn er speciale voedingsdoeken doe je om kan doen. Je blijft dan oogcontact houden met je baby terwijl je je kindje voedt. Deze doeken zijn ook handig om een baby uit de wind of zon te houden.

We verzamelden via onze facebookpagina de volgende tips van andere moeders:

Klasina: Schaam je niet! Het is voor iedereen persoonlijk. Ik zocht gewoon een rustig plekje op.

Ilse: Zorg voor kleding in laagjes. Bijvoorbeeld een topje dat makkelijk iets omlaag kan onder een shirtje dat makkelijk omhoog kan. Je hebt dan een kleine opening om te voeden en je blijft toch aangekleed.
En doe niets waar jij je niet prettig bij voelt.

Ingrid: Neem een luchtige sjaal mee of een grote hydrofielluier. Dan kan je jezelf bedekken als je dat fijn vind!

Laura:  Ik droeg een vrolijke ketting of iets dergelijks, zeker als ik buitenshuis ging voeden. Mijn zoontjes waren snel afgeleid maar zo bleven ze geboeid.

Manon: Rustig plekje, makkelijke kleding, en neem iemand mee zodat je niet alleen zit en fijn kan praten tijdens het voeden. Dan leg je er geen druk op.

Puck: Laagjes kleding en gewoon doen. Heel normaal dat je kleine moet eten toch?!   💪👍#youcandoit👌

Maaike: Thuis eerst in de tuin oefenen!

Monta: Als je er tegenop ziet: niet doen😂

Evelien: Juist wel doen, na een paar keer wordt het veel makkelijker. En dan ben je gewoon vrij om te gaan en staan waar je wilt. Zeker die kleintjes drinken nog continu, anders kun je nergens meer heen.

Mandy: Gewoon doen!! Hoe vaker je het doet hoe makkelijker het gaat. Zie borstvoeding geven als iets heel normaals. Hoe je er zelf tegenover staat bepaalt ook de houding van anderen. Geniet van je momentje met je kind. En geef anderen een blik in dit bijzonder moment barstensvol met liefde! En heb medelijden met mensen die hier anders mee omgaan, ze wetgen blijkbaar niet beter en dat is toch eigenlijk heel sneu!

Yvonne: Goed gezelschap vond ik ook wel belangrijk, aan tafel met vriendin/moeder/medemama waar je je goed bij voelt. Ik vond dat makkelijker dan alleen.

Ellie: Ik heb altijd gewoon gevoed, niks doeken of voedingsshirts maar hetvolgende kan ook. Strecht-hemdje onder je shirt, shirt omhoog, hemdje vanaf boven stukje naar beneden schuiven onder de borst, kind ligt voor de borst.

Laura: Mijn borsten zijn enorm gegroeid tijdens en na de zwangerschap, allemaal heel leuk maar ik kan nu gewoonweg niet meer discreet "de boel" tevoorschijn toveren en aanleggen. Door voedingshemdjes en shirtjes probeer ik zoveel mogelijk te bedekken tijdens het voeden, maar het aanleggen he... Sjaaltjes vind ik overigens onzin, voedingskleding of handig met je kleding schuiven,  werkt ook prima!

Maaike: Gewoon doen! Hoe minder jij er ongemakkelijk over doet, hoe normaler andere mensen het vinden. En zo niet.... dan hebben zij pech! Power to the (buiten-de-deur)voedende mama's! 💪🏼💪🏼💪🏼

Laat het ons weten als jij een aanvullende tip hebt of een ervaring die je met ons wilt delen!

 

Terug naar werk

Terug naar werk

Als je na de bevalling (weer) wilt gaan werken, kan het zo zijn dat dat moment veel eerder komt dan je dacht. De eerste tijd met een baby vliegt voor moeders voorbij.

Lees verder

Borstvoeding waarom

Borstvoeding waarom

Vanaf het moment dat je laat weten dat je zwanger bent, zal je horen dat borstvoeding de beste voeding is voor je baby. Soms ben je ervan overtuigd om te gaan voeden, het andere moment ben je daar niet...

Lees verder

Voedingsbh kopen

Voedingsbh kopen

Wanneer je zwanger bent en/of als je borstvoeding gaat geven, is het tijd voor een nieuwe bh. Maar waar moet je op letten als je een voedingsbh gaat kopen?  We zetten het voor je op een rij.

Lees verder

Borstvoeding buiten de deur

Borstvoeding buiten de deur

Een van de voordelen van borstvoeding geven is, dat je het altijd bij je hebt en dus overal zou kunnen geven. Maar is dat ook zo?

Lees verder